Nuvarande investeringar

Adelis Equity Partners Fund I etablerades i juli 2013. Fonden har hittills gjort tretton investeringar.

Investeringsår: 2017
Sektor: Tjänstebolag
Säte: Sverige
Omsättning: SEK 280 miljoner
Antal anställda: 140

AddPro
AddPro-koncernen bedriver verksamhet inom IT-området, Säker & Effektiv IT, och etablerades år 2000. Verksamheten utvecklas mycket positivt, expanderar starkt och finns idag representerat i Malmö (HK), Göteborg, Helsingborg och Kristianstad.

AddPro är en av de främsta applikations- och molnintegratörerna i Sverige. Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24×7 bemannad service desk kan verksamheten förse marknaden med de bästa lösningarna inom AddPros fokusområde. Verksamheten beräknas 2017 närma sig en omsättning på ca 300 MSEK med god lönsamhet och sysselsätta ca 200 anställda specialister varav ca 170 är tekniska konsulter som är verksamma i något av bolagets två affärsområden. För mer information se www.addpro.se.

Pressreleaser
2017-07-03: AddPro stärker sin ägarstruktur för snabbare expansion. Adelis ny majoritetsägare


knightec
Investeringsår: 2017
Sektor: Tjänstebolag
Säte: Sverige
Omsättning: SEK 490 miljoner
Antal anställda: 530

Knightec
Knightec är ett snabbväxande konsultbolag som erbjuder specialisttjänster för lönsammare produktutveckling, från idé till en kvalitetssäkrad produkt. Företaget är verksamt inom Fordon, Life Science, Försvar, Energi, Förpackning och Industri. Vår vision är att förändra vår bransch genom nya affärsmodeller baserade på kundvärde. För mer information se www.knightec.se.

Pressreleaser
2017-05-03: Adelis ny partner i Knightec för att fortsätta driva tillväxt


quattro
Investeringsår: 2017
Sektor: Tjänstebolag
Säte: Finland
Omsättning: EUR 100 miljoner
Antal anställda: 540

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group erbjuder tekniska installationstjänster inom el, vs och ventilation i Finland och Ryssland. Koncernen består av 12 specialiserade dotterbolag och är ett av de största och mest internationella installationsbolagen i Finland. Koncernen sysselsätter mer än 450 specialister inom el, vs och ventilation. Quattro Mikenti Group har 21 kontor i Finland and fyra i Ryssland. För mer information se www.qmg.fi.

Pressreleaser
2017-04-03: Quattro Mikenti Group omorganiserar sitt ägande – nyckelpersonernas andel ökar till 20%. Adelis ny majoritetsägare


nordentic_logo
Investeringsår: 2017
Sektor: Hälsovård
Säte: Sverige
Omsättning: SEK 300 miljoner
Antal anställda: 270

Nordentic AB
Nordentic är Skandinaviens största aktör på den tandtekniska marknaden och omsätter c.300 MSEK och har c.270 anställda på ett tiotal dental laboratorium i Sverige och Danmark. Gruppen tillhandahåller ett full-service koncept och levererar alla slags tandtekniska arbeten till mer än 2000 tandläkare, båda inom den privata och offentliga tandvården. Nordentic ligger i framkant när det gäller att implementera de nya teknikerna och materialen som når marknaden och har via sin erfarna personal spetskompetens inom alla tandtekniska konstruktioner och produkter.


it_relation_logo
Investeringsår: 2016
Sektor: IT/Tjänstebolag
Säte: Danmark
Omsättning: DKK 400 miljoner
Antal anställda: 330

IT Relation
IT Relation är marknadsledande inom IT-outsourcing till mindre bolag i Danmark. Koncernen grundades 2016 genom en sammanslagning av bolagen IT Relation, Front-data och DSI-NEXT och har kontor i Herning, Århus, Odense och Köpenhamn. För mer information se www.itrelation.dk , www.frontdata.dk och www.dsinext.dk

Pressreleaser
2016-06-30: Adelis skapar dansk marknadsledare inom IT-outsourcing genom sammanslagning av IT Relation, Front-data och DSI-NEXT


nordomatic-logo
Investeringsår: 2016
Sektor: Tjänstebolag
Säte: Sverige
Omsättning: SEK 500 miljoner
Antal anställda: 240

Nordomatic AB
Nordomatic är den ledande oberoende leverantören av energi- och miljösmarta automationslösningar till fastighets-, installations- och byggföretag. Nordomatic har 15 kontor i Sverige och Danmark (under varumärket dominus) . Nordomatic har 240 anställda och omsätter 500 miljoner kronor.  För mer information se www.nordomatic.se.

Pressreleaser
2016-06-20: Adelis-ägda Nordomatic förvärvar dominus
2016-02-29: Adelis ny huvudägare i Nordomatic AB


ssi-logo
Investeringsår: 2016
Sektor: Hälsobolag
Säte: Danmark
Omsättning: DKK 150 miljoner
Antal anställda: 90

SSI Diagnostica A/S
SSI Diagnostica var tidigare en separat affärsenhet inom Statens Serum Institut (SSI), en statlig verksamhet som lyder under det danska ministeriet för hälso- och äldrevård.

Sedan 1998 har SSI Diagnostica utvecklat, producerat och sålt in vitro diagnostik till klinisk mikrobiologi och veterinärdiagnostik, samt livsmedels-, miljö- och hygienkontroll i Danmark och internationellt. Verksamhetens produkter säljs globalt och produktsortimentet omfattar antisera och odlingsmedia från bolagets produktionsanläggning i Hillerød i Danmark, samt blodprodukter från dess egna bondgård. SSI Diagnostica har omkring 100 anställda och omsätter DKK 150 miljoner. För mer information, besök www.ssi.dk

Pressreleaser
2016-03-30: Adelis förvärvar SSI Diagnostica från danska staten i privatiseringsprocess


puuilo
Investeringsår: 2015
Sektor: Konsumentprodukter
Säte: Finland
Omsättning: EUR 75 miljoner
Antal anställda: 240

Puuilo Oy
Puuilo är ett familjeägt bolag som grundades 1982 som en snickarverkstad i Kajana i Finland. Bolaget är en lågpriskedja med 15 butiker samt en webbutik. Puuilos produktsortiment består av renoveringsrelaterade produkter, verktyg, biltillbehör samt trädgårds-, husdjurs- och hushållsprodukter. Bolaget omsätter ca €75 miljoner och har 240 anställda. För mer information se www.puuilo.fi.

Pressreleaser
2015-11-30: Adelis förvärvar finska lågpriskedjan Puuilo tillsammans med bolagets ledning


intersport_logo
Investeringsår: 2015
Sektor: Konsumentprodukter
Säte: Sverige
Omsättning: SEK 3 miljarder
Antal anställda: 2165

INTERSPORT Sverige AB
INTERSPORT bildades 1961 och är ett av Sveriges mest kända varumärken med cirka 150 butiker i Sverige. 2014 omsatte de svenska INTERSPORT-butikerna 4 miljarder kronor (inkl. moms). INTERSPORT Sverige AB är licenstagare och aktieägare i INTERSPORT International Corporation, som är världens största sportkedja med 5 500 butiker i 44 länder. 2014 omsatte INTERSPORT över 10,8 miljarder euro globalt. http://www.intersport.se.

Pressreleaser
2015-06-18: INTERSPORT blir integrerad kedja – Adelis går in som huvudägare


meda-logo
Investeringsår: 2014
Sektor: Hälsovård
Säte: Finland
Omsättning: EUR 50 miljoner
Antal anställda: 800

Med Group OY
Med Group är ett finskt hälsovårdsföretag som aktivt arbetar för att förbättra kvaliteten, funktionaliteten och effektiviteten inom hälsovårdstjänster. Som partner till den offentliga sektorn bidrar Med Group till att likvärdig vård görs tillgänglig för alla. Med Groups huvudsakliga verksamheter omfattar ambulanssjukvård, primärvård, tandvård, hemtjänst och personlig assistans. Företaget omsätter cirka €50 miljoner och har omkring 800 anställda. För mer information se http://www.medgroup.fi.

Pressreleaser
2014-11-11: Adelis förvärvar det finska hälsovårdsbolaget Med Group tillsammans med dess grundare och ledning


gtg_logo
Investeringsår: 2014
Sektor: Konsumentprodukter
Säte: Danmark
Omsättning: DKK 247 miljoner
Antal anställda: 60

Green Team A/S
Green Team Group A/S är Europas ledande producent och leverantör av julgransplantor, julgranar och juldekorationer med egen produktion i Danmark, Polen, Skottland och Frankrike. Genom Green Team Groups försäljningsbolag säljs produkterna direkt till stora europeiska detaljhandels- och trädgårdskedjor. Besök www.greenteam-group.dk för ytterligare information.

Pressreleaser
2014-08-15: Adelis förvärvar majoritetspost i Green Team Group


ngi-logo
Investeringsår: 2014
Sektor: Nischade industribolag
Säte: Danmark
Omsättning: DKK 200 miljoner
Antal anställda: 100

NGI A/S
NGI A/S (grundat 1991) är världens största tillverkare av certifierade hygieniska maskinskor. Verksamheten har en marknadsledande position globalt och exporterar till över 50 länder i hela världen. Produkterna utvecklas, tillverkas och säljs direkt från bolagets huvudkontor i Danmark. NGI har också ett dotterbolag i USA samt försäljningskontor i Spanien och Italien. Bolaget har stort fokus på kundrådgivning, effektiv produktion och korta leveranstider internationellt. Därutöver fokuserar verksamheten på kontinuerlig produktinnovation och har åtskilliga patent och designrättigheter avseende nya och innovativa hygieniska nivåutjämningssystem. NGI har under flera år i rad åstadkommit tvåsiffrig försäljningstillväxt och är idag en föredragen leverantör och rådgivare till ett stort antal globala varumärkesägare. NGI erhöll den danska affärstidningen Børsens Gazelle Award och det danska patentverkets innovationspris 2014. Bolaget har 85 anställda och en omsättning på DKK 150 miljoner kronor. Se www.NGI.dk för ytterligare information.

För mer information se www.ngi.dk

Pressreleaser
2014-01-21: Adelis förvärvar majoritetspost i NGI


logent_logo
Investeringsår: 2013
Sektor: Tjänstebolag
Säte: Sverige
Omsättning: SEK 1,3 miljarder
Antal anställda: 3500

Logent AB
Logent är en heltäckande logistikpartner med lång erfarenhet samt bred och djup kompetens. Logent är aktiva inom följande områden: Site, Entreprenad och Bemanning, Konsulter, Hamn- och Kombiterminaler, Tull och Freight Management, Utbildning och 4PL/Branschlösningar. För mer information, se www.logent.se.

Pressreleaser
2013-11-12: Adelis förvärvar Logent AB tillsammans med företagsledningen